Opleiding & Advies voor Mode en Confectie | 02 481 53 50
BLENDED TRAJECT "Leiding geven en communicatie"


Cursisten hebben na deze uitgebreide en praktische basisopleiding inzicht in de globale vaardigheden en de dagelijkse, concrete problematiek van leidinggevenden. BLENDED TRAJECT: 2 dagen klassikaal + 9 opdrachten met individuele coaching
De klassikale opleiding ‘leidinggeven en communicatie’ kan nu ook gevolgd worden via een Blended Traject.
In dit blended traject wordt er de combinatie gemaakt van klassikale training, digitale opleiding en individuele begeleiding.

KLASSIKAAL
Er is 2x een klassikale dag: ťťn aan het begin en een tweede aan het einde van de opleiding.

 • Tijdens de eerste klassikale opleidingsdag wordt er gestart met wie je bent als leider aan de hand van de 4 kleuren van DISC. Elke leidinggevende heeft namelijk zijn eigen persoonlijkheid en dus ook zijn eigen manier van communiceren. Dat geldt uiteraard ook voor de teamleden. Door inzicht te krijgen in de kwaliteiten en de valkuilen van de verschillende persoonlijkheidstypes in een team, groeit het inzicht in je persoonlijkheid als leidinggevende en hoe daarmee rekening te houden in de communicatie met anderen.
 • Na 9 weken wordt het traject afgesloten met nog ťťn klassikale dag om de ‘lessons learned’ te delen. De deelnemers geven elk een korte presentatie over waar men concreet mee aan de slag is gegaan, hun persoonlijke evolutie en hoe ze dit verder in de toekomst zullen blijven toepassen.

DIGITAAL
9 challenges/opdrachten worden er gedurende 9 weken aangeboden. Deze worden steeds voorbereid tijdens een virtual classroom.

De challenges zijn verdeeld over 3 tracks:
1. Communicatie en luisteren
2. Ik als leider: situationeel leiderschap
3. Assertiviteit en conflict
Bij deze opleiding is er ook een leerplatform waar er extra content, voorbeelden, ideeŽn, oefeningen, … staan waarmee er aan de slag gegaan kan worden.

INDIVIDUEEL
Er wordt 2x een individuele coaching voorzien via Zoom. Hier wordt teruggeblikt op de track en kan er individueel gewerkt worden aan de vooropgestelde leerdoelen.
Op het einde van de opleiding, stelt iedere deelnemer een case voor met de zaken waarmee er aan de slag is gegaan.

Wanneer is een Blended traject iets voor jou?

Meer maatwerk – je wil zaken leren die toegepast kunnen worden op je eigen context:
In dit blended traject voorzien we verschillende individuele momenten zodat je begeleiding krijgt voor de zaken die jij wil aanpakken als leidinggevende in jouw werkcontext. Enerzijds door 2x een individuele coaching en anderzijds doordat je een case uit jouw werkomgeving moet uitwerken. Ideaal om alles wat je geleerd hebt toe te passen en aan de slag te gaan met de zaken uit de opleiding.

Plaats- en tijdsonafhankelijk – je wil je tijd zo efficiŽnt mogelijk inzetten om te leren (en geen tijd verliezen door verplaatsingen in de auto of het openbaar vervoer).
Het wordt drukker op de weg, er komen meer files en het werk wordt er niet minder op. EfficiŽnt tijdsgebruik wordt in dit traject nagestreefd door de opleidingsonderdelen die op afstand kunnen gebeuren ook op afstand aan te bieden.

Discipline en zelfsturing – je hebt voldoende zelfdiscipline om ermee aan de slag te gaan
Plaats- en tijdsonafhankelijk een opleiding volgen, betekent ook dat je tijd moet maken. Onze tip: reserveer je leermomenten in je agenda!


PROGRAMMA
Klassikaal: vrijdag 11 september 2020, 9u - 17u, Zwijnaarde
 • Toelichting opleidingstraject
 • Toelichting verschillende tracks: communicatie en luisteren, ik als leider, assertiviteit en conflict
 • DISC: de 4 kleuren
 • Je persoonlijkheid als leidinggevende – je team en haar verschillende persoonlijkheden
 • Hoe communiceren met de verschillende kleuren in je team?
 • De rol en competenties van de leidinggevende, vroeger vs. nu

3 digitale lessen rond communicatie en luisteren: 15, 22 en 29/9, 9u - 10u30

Individuele coaching per deelnemer op 2 of 6 oktober

3 digitale lessen rond situationeel leiding geven: 13, 20 en 27/10, 9u - 10u30

1 individuele coaching per deelnemer op 9 of 10/11

3 digitale lessen rond assertiviteit, feedback en conflict: 17 en 24/11 en 1/12, 9u - 10u30

Slotsessie klassikaal: lessons learned, gesprekstechnieken verder inoefenen, persoonlijk evolutie en plan van aanpak voor de toekomst: 12 december 2020, 9 - 17u - AA Toren, Zwijnaarde
SESSIES

No documents found

Latere sessies

KOSTPRIJS
Gratis voor werknemers in de kleding- en confectiesector (PC 109 en 215). De opleiding wordt gefinancierd door sectorale middelen.
  Voorwaarden voor alle andere deelnemers

  OPLEIDER
  NOVARE

  MEER INFORMATIE?
  Mevrouw Katrien Janssens
  02 481 53 50
  k.janssens@ivoc.be

  Deel!