Sluiten

Het is wettelijk verplicht (KB 15 december 2010) om als bedrijf of organisatie personen in dienst te hebben die de eerste hulp kunnen verlenen aan werknemers die het slachtoffer zijn van een ongeval of die onwel geworden zijn.

De vorming zelf en de jaarlijkse bijscholing zorgen er voor dat de hulpverlener de kennis en vaardigheden verwerft en behoudt om de levensbedreigende medische toestand van personen te herkennen en daarbij de principes van eerste hulp toe te passen. In afwachting van de komst van de gespecialiseerde diensten kunnen zij het slachtoffer helpen en begeleiden.


DOELGROEP

De EHBO hulpverlener die jaarlijks 4 uur bijscholing dient te volgen.

Er worden maximaal 15 deelnemers toegelaten.

PROGRAMMA


Het programma van deze bijscholing is gericht op het behoud van de basiskennis en -vaardigheden en het bijbrengen van nieuwe of geëvolueerde eerste hulppraktijken of -kennis.
Doelstelling 1:
  • De basisprincipes (wetgeving, basishygiëne, analyseren, procedures, toestandsanalyse).
Doelstelling 2:
  • Het ondersteunen van de vitale functies (bewusteloos, stuiptrekkingen, ademnood, toestandsherkenning slachtoffer, reanimatie).
Doelstelling 3:
  • Andere afwijkingen (aandoeningen, vergiftiging, bloedingen, huidwonden, spieren en gewrichten, hoofdletsels, brandwonden, oogletsels).

 

PRAKTISCH

Begeleiding - SBM


Deze opleiding dient nog ingepland te worden.

Cursusverantwoordelijke
Hannelore Biebau - 09 222 26 14 -

UW VOORDELEN

De bijscholing voor hulpverleners omvat 4 lesuren en is gericht op het behoud van de basiskennis en -vaardigheden en het bijbrengen van nieuwe of geëvolueerde eerste hulppraktijken of -kennis.

€ 150 per deelnemer
Textielwerknemers (PC 120 en 214)
€ 130 per deelnemer
KMO portefeuille
De deelnemers dienen hun identiteitskaart mee te brengen naar de opleiding.