Sluiten

DO'S EN DON'TS VOOR DE THUISWERKER

Thuiswerken is voor velen de nieuwe manier van werken sinds Corona zijn intrede gedaan heeft. Meer en meer bedrijven kiezen definitief voor deels thuis en deels kantoorwerk, sommigen gaan zelfs resoluut voor thuiswerken.

Tijdens dit webinar willen we stil staan bij drie invalshoeken:
1. Hoe kan je energie halen uit thuiswerken?
2. Hoe kan je efficiŽnt thuiswerken?
3. Hoe kan je effectief thuiswerken?

Thuiswerken is net altijd evident. Denk maar aan volgende uitdagingen. Hoe ga je om met afleidingen? Met een gemis aan feedback? Met beperkt sociaal werkcontact? Hoe spreek je af met ‘huiselijke’ tijdsvreters? Hoe pak je dingen planmatig aan? Hoe doorbreek je routines? †Hoe maak je goede resultaatsafspraken met je direct leidinggevenden? Hoe communiceer je best met je collega’s die normaal gezien in de buurt zijn?

Herkenbaar? In dit webinar bezorgen we je alvast niet alleen een degelijk een denkkader maar ook een resem praktijkgerichte tips en tricks, waarmee je je thuiswerken (verder) kan optimaliseren.

Docent : Jan Dijkmans

Jan Dijkmans is een pragmatische en doelgerichte trainer† -coach met meer dan 25 jaar ervaring in de bedrijfswereld. Hij ondersteunt werknemers en organisaties bij het implementeren van vernieuwingen. Zijn laatste wapenfeit bijvoorbeeld is een succesvol organisatieveranderingsproces binnen Daf Trucks NV, waar hij medewerkers van de werkvloer en hun diverse leidinggevenden opgeleid en gecoacht heeft tijdens de implementatie van gedeeld leiderschap (winnaar Learning en Development 2020).
Jan is tevens† als erkend spannings-, burn-out en re-integratiecoach, bekommerd om het welzijn van de individuele medewerker. Het afstemmen van werkbaar werk en persoonlijk meesterschap is zijn grote uitdaging binnen organisaties.
Jan is zaakvoerder van Novare.

DOELGROEP

Dit webinar is bedoeld voor alle werknemers die met bovenstaande uitdagingen van thuiswerk worden geconfronteerd, zowel “ervaren” thuiswerkers als werknemers voor wie dit beperkt van toepassing is.

In dit webinar ligt het accent echter niet op digitale tools om samen te werken. Daar wordt naar verwezen zonder de toeters en bellen omstandig toe te lichten.

PROGRAMMA

Na dit webinar heb je inzicht in:
• de kenmerken en uitdagingen van thuiswerk;
• de voorwaarden voor een productieve thuiswerk-dag;
• jouw eigen ‘huiselijke’ tijdvreters en valkuilen.

Dankzij het webinar vergroot je de vaardigheid om:
• †thuis op een resultaatgerichte en planmatige manier te werken;
• †duidelijke afspraken te maken met je directe leidinggevende(n);
• †op de juiste manier te communiceren met collega’s;
• †jouw persoonlijke effectiviteit tijdens het thuiswerk nog te verhogen;
• †je daar goed bij te voelen.

 

PRAKTISCH

BegeleidingJan Dijkmans - Novare


Cursusverantwoordelijke
Jan De Schepper - 09 222 26 14 -

Gratis voor textielwerknemers
PC120 en 214
Andere deelnemers
€ 75 per deelnemer
KMO portefeuille