Sluiten

DOEL VAN DE OPLEIDING

In deze opleiding leer je als verantwoordelijke in een bedrijf door de Buzz-woorden van Industrie 4.0 heen kijken. Je krijgt, leert en ziet hoe je:
 • een realistische kijk krijgt op de uitdagingen die deze 4-de industriŽle revolutie voor jouw bedrijf betekenen.
 • de opportuniteiten voor jouw bedrijf ontdekt en hoe je concreet inspeelt op de problemen waarmee je zult geconfronteerd worden.
 • gemakkelijker uit je comfortzone treedt en de oude patronen die jouw transformatie vandaag nog tegenwerken, doorziet.
 • het management en de medewerkers mee kunt krijgen in het veranderingsproces.

DOELGROEP

Leidinggevenden: lijnmanagers, projectleiders, product- en procesverantwoordelijken, kwaliteitsmanagers, afdelingsverantwoordelijken, organisatieverantwoordelijken, …

PROGRAMMA

Kaderen van de tsunami aan veranderingen en disruptie die industrie 4.0 zal meebrengen. De impact inschatten op een aantal domeinen (zoals data, smart work, flow,…) en binnen de juiste proporties plaatsen op vlak van:
 • technologie
 • business modellen
 • competenties Wat is de meerwaarde van industrie 4.0 voor jouw bedrijf ? Bewust worden van de noodzaak om te anticiperen en creatief in te spelen op die innovatie in onze bedrijven. Is Lean nog nodig ? Inzicht verwerven in het opzetten van een innovatiecultuur. Hierbij worden een aantal voorbeelden uit diverse industrieŽn ter inspiratie toegelicht.

  In de namiddag bedenk je ideeŽn en een aanpak die je in jouw werkcontext kunt toepassen. We brainstormen rond de impact op jouw bedrijf. Herformuleren de uitdagingen en problemen in jouw bedrijf om zo de juiste keuzes te kunnen maken. Cases komen aan bod als voorbeeld van een succesvolle transitie. Aanzet tot het maken van een eerste GAP-analyse (checklists) en een plan van aanpak. Inzicht verwerven in het opzetten van een innovatiecultuur. Concrete en praktische tips die je onmiddellijk kan toepassen in je werkomgeving.

 •  

  PRAKTISCH

  BegeleidingIves De Saeger - Factory of the Customer


  Deze opleiding dient nog ingepland te worden.

  Cursusverantwoordelijke
  Jan De Schepper - 09 222 26 14 -

  Gratis voor textielwerknemers
  PC120 en 214
  Andere deelnemers
  € 400 per deelnemer
  KMO portefeuille
  HOU ME OP DE HOOGTE