LIMTEC-opleiding OPEN AANBOD
DALI verlichtingsinterface
 
DOELSTELLING

De evolutie van verlichting in een gebouw/huis gaat snel. Technologieveranderingen in de verlichtingswereld, veranderen het landschap van verlichting en helpen bij het streven naar meer energie-efficiŽnte, meer veelzijdige en goedkopere verlichtingsoplossingen voor gebouwen.

Om dit te bereiken maken we gebruik van lichtregelsystemen. Hierdoor kunnen er op een eenvoudige wijze groepen en zones gecreŽerd worden in een ruimte afhankelijk van de toepassing en de gebruiker.

Een standaard voor lichtregelingen is DALI. Dit is een open standaard, tweedraads communicatieprotocol (IEC 62386), dat gezamenlijk door verschillende fabrikanten van verlichtingsapparatuur is ontwikkeld. De voorschakelapparaten zijn intelligent, 100% dimbaar en kunnen gestuurd en onderhouden worden.

Wereldwijd worden er door de verschillende fabrikanten voorschakelapparaten voor LED, TL, aanwezigheidsmelders, gateways, halogeen, gloei en noodverlichting geproduceerd die gebruik maken van de DALI open standaard en dus fabrikant onafhankelijk gegevens met elkaar kunnen uitwisselen.

Wil je ondergedompeld worden in de wondere wereld van sturing van verlichting? Wil jij op eenvoudige manier diagnose kunnen uitvoeren op een DALI installatie? Dan nodigen we je graag uit voor het volgen van onze opleiding over het communicatieprotocol DALI voor het sturen van verlichting.

Na het volgen van deze opleiding heeft de cursist kennis van het DALI protocol, kan een systeem opbouwen volgens de IEC 62386 standaard en hierop diagnose uitvoeren door gebruik te maken van diagnosetools.

DOELGROEP

Technici elektriciteit en installateurs, systeemintegratoren, studieburelen, verlichtingsadviseurs, architecten en iedereen die zich wil bekwamen in de verlichtingsstandaard DALI.

PROGRAMMA

∑ Wat is Dali?

∑ Verschil Dali V1 en Dali V2?

∑ Dali versus een 1-10VDC systeem

∑ Bedrading

∑ Systeemopbouw

∑ Telegrammen

∑ Diagnose door gebruik te maken van diagnosetools

∑ Noodverlichting

 
PRAKTISCH
Startdatum2 november 2022
Tijdvan 08:30 tot 16:30
Opleidingsuren8
PlaatsLIMTEC
Diepenbeek
 
Verwittig mij bij latere sessies
KOSTPRIJS
300 Euro excl. BTW per deelnemer

De opleiding kan afgerekend worden door gebruik te maken van de KMO-portefeuille.

MEER INFORMATIE
Tel: 089 69 20 30
info@limtec.be