LIMTEC-opleiding OPEN AANBOD
Gecertificeerde KNX training basis
 
DOELSTELLING
 
Of het nu in een ééngezinswoning is of in een kantorencomplex, de vraag naar comfort en veelzijdigheid in het aansturen en regelen van b.v. airconditioning-, verlichtings- en toegangscontrolesystemen groeit.

Tegelijkertijd wordt het efficiënt gebruik van energie steeds belangrijker. Meer gemak en veiligheid gekoppeld met een lager energieverbruik kan echter alleen worden bereikt door intelligente controle en bewaking van alle betrokken producten (verlichting, ventilatie, verwarming, zonnewering, veiligheidssystemen…) via een gebouwenbeheersysteem.

Om gegevens over te brengen naar alle componenten van het gebouwenbeheersysteem, is een systeem vereist dat alle componenten laat communiceren via één gemeenschappelijke taal, de KNX standaard. Via het KNX-medium (twisted pair, radio frequency, power line or IP/Ethernet-WIFI) waarmee alle bus deelnemers, van dezelfde of verschillende fabrikanten, zijn verbonden, kunnen ze informatie uitwisselen.

Het doel van deze training is de deelnemers kennis van KNX aanreiken, toepassingen van het systeem toelichten, applicaties realiseren en parametreren. Dit alles aan de hand van eenvoudige opdrachten zoals het schakelen en dimmen van de verlichting, besturen van jaloezieën, centrale bedieningen, feedback, etc. De lessen zijn een dynamische afwisseling tussen theorie en praktijk, waarbij praktijk en theorie steeds aan elkaar getoetst worden. De oefeningen worden op eigen tempo uitgevoerd en permanent door de docent begeleid en gecontroleerd. Voor het parametreren van de oefeningen, wordt gebruik gemaakt van het softwarepakket ETS6.

Na het gunstig afleggen van het examen ontvangt de cursist het KNX-certificaat en wordt hij KNX-Partner. De opleiding bestaat zowel uit theorie als uit praktijk. De cursisten die zich registreren kunnen mits een vergoeding een ETS Lite licentie verkrijgen. Wanneer zij slagen ontvangen ze tevens een kortingsbon voor de ETS Professional licentie.

DOELGROEP

Technici elektriciteit en installateurs, systeemintegratoren, studieburelen, verlichtingsadviseurs, architecten en iedereen die zich wil bekwamen in gebouwenautomatisering volgens de KNX standaard. Ervaring met elektrotechnische installatie techniek en Windows is vereist om deze training te kunnen volgen.

PROGRAMMA

KNX systeemargumenten
KNX systeemoverzicht
KNX TP topology
KNX bus devices
KNX TP installatie
KNX RF
KNX ETS6

PRAKTISCH

Duur: 4 dagen

Om aan deze gecertificeerde opleiding deel te nemen moet je jezelf registreren op de opleidingsfiche van LIMTEC+ EN op de website van KNX via een persoonlijke account. Dan pas is de inschrijving definitief.
Cursisten die slagen voor het examen ontvangen na de opleiding 2 kortingsvouchers:
- 70% voor de aankoop van een ETS6 Lite licentie.
- 25% voor de aankoop van een ETS6 Professional licentie.


PRAKTISCH
Startdatum24 oktober 2022
vervolgt op25/10, 9/11, 10/11/2022
Tijdvan 08:30 tot 17:30
Opleidingsuren32
PlaatsLIMTEC
Diepenbeek
 
Verwittig mij bij latere sessies
KOSTPRIJS
800 Euro excl. BTW per deelnemer

Deze opleiding komt in aanmerking voor het Vlaams Opleidings Verlof.

De opleiding kan afgerekend worden door gebruik te maken van de KMO-portefeuille.
Vlaams Opleidingsverlof
ODB-0000396

MEER INFORMATIE
Tel: 089 69 20 30
info@limtec.be