LIMTEC-opleiding OPEN AANBOD
Gecertificeerde KNX training basis
 
DOELSTELLING
 
Of het nu in een ééngezinswoning is of in een kantorencomplex, de vraag naar comfort en veelzijdigheid in het aansturen en regelen van b.v. airconditioning-, verlichtings- en toegangscontrolesystemen groeit.

Tegelijkertijd wordt het efficiënt gebruik van energie steeds belangrijker. Meer gemak en veiligheid gekoppeld met een lager energieverbruik kan echter alleen worden bereikt door intelligente controle en bewaking van alle betrokken producten (verlichting, ventilatie, verwarming, zonnewering, veiligheidssystemen…) via een gebouwenbeheersysteem.

Om gegevens over te brengen naar alle componenten van het gebouwenbeheersysteem, is een systeem vereist dat alle componenten laat communiceren via één gemeenschappelijke taal, de KNX standaard. Via het KNX-medium (twisted pair, radio frequency, power line or IP/Ethernet-WIFI) waarmee alle bus deelnemers, van dezelfde of verschillende fabrikanten, zijn verbonden, kunnen ze informatie uitwisselen.

Het doel van deze training is de deelnemers kennis van KNX aanreiken, toepassingen van het systeem toelichten, applicaties realiseren en parametreren. Dit alles aan de hand van eenvoudige opdrachten zoals het schakelen en dimmen van de verlichting, besturen van jaloezieën, centrale bedieningen, feedback, etc. De lessen zijn een dynamische afwisseling tussen theorie en praktijk, waarbij praktijk en theorie steeds aan elkaar getoetst worden. De oefeningen worden op eigen tempo uitgevoerd en permanent door de docent begeleid en gecontroleerd. Voor het parametreren van de oefeningen, wordt gebruik gemaakt van het softwarepakket ETS5.

Na het gunstig afleggen van het examen ontvangt de cursist het KNX-certificaat en wordt hij KNX-Partner. De opleiding bestaat zowel uit theorie als uit praktijk. De cursisten die zich registreren kunnen mits een vergoeding een ETS Lite licentie verkrijgen. Wanneer zij slagen ontvangen ze tevens een kortingsbon voor de ETS Professional licentie.

DOELGROEP

Technici elektriciteit en installateurs, systeemintegratoren, studieburelen, verlichtingsadviseurs, architecten en iedereen die zich wil bekwamen in gebouwenautomatisering volgens de KNX standaard. Ervaring met elektrotechnische installatie techniek en Windows is vereist om deze training te kunnen volgen.

PROGRAMMA

· KNX systeemargumenten

· KNX systeem overzicht

· KNX TP (twisted pair) topology

· KNX TP telegram

· KNX Bus devices

· KNX TP installation

· Projectdesign basis met ETS5

· Inbedrijfstelling met ETS5

· Diagnose met ETS5

PRAKTISCH

Duur: 4 dagen

Om aan deze gecertificeerde opleiding deel te nemen moet je jezelf registreren op de opleidingsfiche van LIMTEC+ EN op de website van KNX via een persoonlijke account. Dan pas is de inschrijving definitief.

Cursisten die dit wensen, kunnen aan een verminderd tarief van €70 excl. BTW een ETS5 lite dongle bestellen.

PRAKTISCH
Startdatum22 november 2021
vervolgt op23/11, 29/11, 30/11/2021
Tijdvan 08:30 tot 17:30
Opleidingsuren32
PlaatsLIMTEC
Diepenbeek
 
Verwittig mij bij latere sessies
KOSTPRIJS
Voor arbeiders die behoren tot PC 111 en bedienden tot PC 209 uit de provincie Antwerpen is deze opleiding gratis.

Medewerkers die behoren tot PC 111 en PC 209 uit de provincie Antwerpen moeten voor deze opleiding inschrijven via www.ftma.be

650 Euro excl. BTW per deelnemer

Deze opleiding komt in aanmerking voor het Vlaams Opleidings Verlof.

De opleiding kan afgerekend worden door gebruik te maken van de KMO-portefeuille.
Vlaams Opleidingsverlof
ODB-0000396

MEER INFORMATIE
Benny Siemons
Tel: 089 69 20 30
info@limtec.be
www.limtec.be